Sustenabilitatea proiectului

Acțiunile de sustenabilitate care vin odată cu acest proiect, cuprind patru ramuri:

  1. Sustenabilitate instituțională: După finalizarea proiectului, IMSP Institutul Oncologic va deține un centru de cercetare de înaltă calitate capabil să diagnosticheze o paletă mare de boli, folosind tehnici moleculare și genetice de ultimă generație. Pentru IRO, Iași finalizarea ar însemna o aprovizionare constantă de cercetători, medici și pacienți calificați. Această proiect va sprijini cercetările la nivel mondial privind microbiomul și efectele nocive ale antibioticelor.
  2. Sustenabilitate la nivel de politică: Acest proiect va sprijini utilizarea corectă a antibioticelor, ajutând medicii să aleagă un medicament adecvat și eficient. Vom contracara diferențele de rezistență microbiană între țări prin propunerea unui regim antibiotic echilibrat.
  3. Sustenabilitate financiară: Instituțiile implicate în proiect sunt independente din punct de vedere financiar și pot acoperi activitățile operaționale viitoare în spiritul și direcțiile stabilite prin prezentul proiect. Una dintre principalele ținte ale proiectului este de a implica mai activ mediul de afaceri și organizațiile de cercetare în lanțul de cercetare și inovare în domeniul microbiomului uman. De asemenea, consorțiul de proiect va prospecta viitoarele subvenții pentru a dezvolta și extinde în continuare rezultatele proiectului.
  4. Sustenabilitatea mediului: Sustenabilitatea va fi, de asemenea, principiul de bază în activitatea consorțiului, deoarece ne vom strădui să reducem utilizarea hârtiei și să o înlocuim cu utilizarea formularelor electronice de documente și a mijloacelor de comunicare pe internet. Proiectul propus oferă o organizare a evenimentelor ecologică.

„Această publicație a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este
responsabilitatea exclusivă a IMSP Institutul Oncologic”

Program Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020
Proiect: Modificări ale microbiomului uman în contextul stresului generat de antibiotice
Beneficiar lider: Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic
Beneficiar: Institutul Regional de Oncologie Iași