Beneficiarii finali

Beneficiarii finali ai proiectului COLONSTRESS sunt:

  1. Pacienții: ei vor avea avantajul de a înțelege schimbările majore produse de antibiotice și vor permite profesioniștilor din domeniul sănătății să educe pentru o restricție în abuzul de antibiotice.
  2. Cercetători: aceștia sunt vizați ca populație de formare, dar vor fi, de asemenea, și beneficiari datorită nivelului ridicat de experiență de după finalizarea proiectului.
  3. Laboratoarele de biologie moleculară din ambele instituții medicale: dezvoltând ambele facilități de cercetare a biologiei moleculare, creăm două centre capabile să concureze pentru granturi și să atragă mai mulți tineri specialiști care doresc să dezvolte tehnici moleculare în diagnostic și cercetare.
  4. Managementul spitalelor, autoritățile publice, comunitățile locale din ambele regiuni: datele rezultate din proiectul de cercetare vor demonstra impactul abuzului de antibiotice asupra microbiomului colonic. Vom folosi aceste date pentru a alerta autoritățile și pentru a implementa restricții privind utilizarea antibioticelor.

„Această publicație a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este
responsabilitatea exclusivă a IMSP Institutul Oncologic”

Program Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020
Proiect: Modificări ale microbiomului uman în contextul stresului generat de antibiotice
Beneficiar lider: Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic
Beneficiar: Institutul Regional de Oncologie Iași