Componente de acțiuni

Scopul principal al proiectului COLONSTRESS este să înțelegem mai bine impactul antibioticelor cu spectru larg ca o forță motrice pentru dezvoltarea rezistenței.

Principalele componente de acțiuni:

  1. Analiza comparativ a schimbărilor microbiomului intestinal după diferite regimuri de antibiotice perioperatorii în două grupuri de studiu similare. Primul nostru obiectiv este de a analiza comparativ schimbările microbiomului intestinal după diferite regimuri perioperatorii de antibiotice în două grupe de studiu similare. Dorim să ne direcționăm cercetarea spre compararea protocoalelor de administrare a antibioticelor preoperatorii iar drept rezultat: identificarea unui ”standard de aur”, subliniind efectele diferitelor antibiotice asupra microbiomului și stările patologice pe care le produc astfel de efecte.
  2. Crearea unui centru comun de excelență capabil să realizeze transferul de experiență în cercetarea moleculară și să genereze noi abordări de cercetare pentru stimularea dezvoltării economice și a inovării. Prin parteneriat transfrontalier două instituții medicale, cu profil oncologic își propun să dezvolte o platformă comună pentru biologia moleculară, cu o structură și funcționalitate flexibilă. Instruirea întregului grup de cercetare științifică va promova flexibilitatea în cadrul fiecărui grup și în cadrul platformei comune.

„Această publicație a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este
responsabilitatea exclusivă a IMSP Institutul Oncologic”

Program Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020
Proiect: Modificări ale microbiomului uman în contextul stresului generat de antibiotice
Beneficiar lider: Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic
Beneficiar: Institutul Regional de Oncologie Iași