În data de 17 februarie 2022 la IMSP Institutul Oncologic, Chișinău a avut loc a doua vizita de lucru în contextul implementării angajamentelor asumate de IMSP Institutul Oncologic în Contractului de Grant 2SOFT/1.2/105 încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, București.
În cadrul acestei vizite, ofițerii de monitorizare din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iași (Secretariat Tehnic Comun) au abordat subiecte ce țin stadiul de implementarea de către IMSP Institutul Oncologic a proiectului 2SOFT/1.2/105 COLONSTRESS – Modificări ale microbiomului uman privind stresul generat de antibiotice.
Astfel, în mod prioritar discuțiile au fost axate pe evaluarea sistemului de management performant al proiectului şi a gradului de realizare a indicatorilor stabiliţi prin contractul de finanţare, cu accent pe respectarea procedurilor de achiziție conform regulilor PRAG.
În cadrul discuțiilor au fost menționate acțiunile realizate de către parteneri (IMSP Institutul Oncologic (BL) și Institutul Regional de Oncologie Iași (B1)) în vederea implementării prevederilor din Contractul de Grant 2SOFT/1.2/105. La capitolul ce ține de asigurarea respectării legislaţiei în materie de achiziție, au fost verificate dosarele procedurilor efectuate și identificate soluții/ momente ce ar veni în susținerea beneficiarilor referitoare la utilizarea procedurilor PRAG.
Au fost abordate și subiecte referitoare la utilizarea economiilor formate la liniile de buget, astfel încât să putem beneficia de toate posibilitățile oferite de Program. Inclusiv a fost prezentat laboratorul de referință și evaluat dispozitivul procurat în cadrul proiectului.
În cadrul acestei vizite din partea Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iași au participat dl Ion Apostu, director și ofițerii de monitorizare – dl Andrei Popescu și dna Oana Sircu. IMSP Institutul Oncologic a fost reprezentat de dl Ruslan Baltaga, director, dna Diana Simașco, specialist instituții publice, dna Valentina Stratan, liderul echipei de cercetare și dna Olga Siruk, responsabil financiar.
Scopul vizitei de monitoriza a constat în identificarea și diminuarea riscurilor de viitor în implementarea corespunzătoare a proiectului.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul instrumentului European de Vecinătate (ENI).
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!